دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ |۲۳ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 25, 2024
میرهاشم حسینی

حوزه/ برای تأسیس خانواده باید از کودکی مقدمه چینی کرد و مادر در تربیت کودک بسیار مؤثر است؛ پیامبر (ص) فرمودند، از گُلی که بر روی زباله روییده است بپرهیزید؛ از حضرت سوال شد مراد از این گل چیست؟ حضرت فرمودند زن زیبایی که در محیط فاسد قرار گرفته و خود را نگه نداشته است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام میرهاشم حسینی در محفل سخنرانی دوشنبه شب حرم مطهر بانوی کرامت با اشاره به آیه ۱۵ سوره زمر اظهار کرد: این سوره از زیباترین سوره‌ها است که در آخرین آیاتش می‌فرماید اهل جهنم را به زور به سمت جهنم می‌کشند و برخی از اهل بهشت را هم به زور به سمت بهشت می‌برند.

وی با بیان اینکه گاهی انسان در مسیرش راه ورشکستگی و خسران را طی می‌کند، گفت: این خسران به این صورت است که انسان سرمایه وجودی خود را از بین می‌برد و در سوره زمر هم مرتبه اوج و هم مرتبه سقوط اشاره شده است.

کارشناس مذهبی حرم بانوی کرامت، افزود: خداوند می‌فرماید انسان آزاد است که انتخاب کند به سمت خدا و زیبایی‌های حقیقی حرکت کند یا اینکه راه غیرخدا را انتخاب کند ولی باید بداند که عاقبت این انتخاب و آزادی چیست زیرا اگر راه غیر از بندگی خدا را انتخاب کند چه بخواهد و چه نخواهد برده هوای نفس خود و برده شیطان می‌شود و از خاسران خواهد بود.

وی با بیان اینکه قرآن کریم انواع خانواده‌های اهل خسران را بیان می‌کند، گفت: در برخی آیات مرد از اولیا خداست و گرفتار زن منحرفی می‌شود مانند زن حضرت نوح و زن حضرت لوط که برای کفار ضرب المثل شدند و گاهی هم زن از اولیا خداست و گرفتار مرد منحرفی می‌شود مانند حضرت آسیه (س) که برای مؤمنان ضرب‌المثل شدند و گرفتار فرعون بودند.

حجت الاسلام حسینی با بیان اینکه در برخی آیات قرآن هم خانواده‌هایی مثال زده شدند که هم زن و هم مرد مانند ابولهب و همسرش اهل خسران بودند، افزود: برخی خانواده‌ها هم مثال زده شدند که هم زن و هم مرد در اوج کمال بودند مانند اهل‌بیت پیامبر (ص) که خداوند آنها را پاک قرار داده است.

وی با اشاره به اینکه درباره خانواده موفق ۵ محور از آیات و روایات به دست می‌آید، گفت: محور اول تمهید و مقدمه چینی است که نوجوانان و جوانان باید با دقت و مراقبت بزرگ شوند، زندگی سالم را یاد بگیرند و به خدا و اهل بیت (ع) توجه داشته باشند که دقیقاً نقطه مقابل دشمنان و شیطان صفتان است که در سنین کودکی روی بچه‌ها شروع به کار می‌کنند و دغدغه دارند که در سنین کم بچه‌ها توجه به خدا و اهل بیت نداشته باشند.

استاد حوزه علمیه با بیان اینکه شخصیت انسان در سنین کودکی شکل می‌گیرد، افزود: برای تأسیس خانواده باید از کودکی مقدمه چینی کرد و مادر در تربیت کودک بسیار مؤثر است و اینجاست که پیامبر (ص) فرمودند از گلی که بر روی زباله روییده است بپرهیزید؛ از حضرت سوال شد مراد از این گل چیست؟ حضرت فرمودند زن زیبایی که در محیط فاسد قرار گرفته و خود را نگه نداشته است.

وی با بیان اینکه محور دوم زندگی موفق تشکیل خانواده بر اساس اصولی است که اولیا خدا به ما یاد داده‌اند، گفت: در انتخاب همسر انسان باید با مشورت حرکت کند و از خانواده‌های نجیب و شریف همسر انتخاب کند و نجابت و شرافت به پول و مقام نیست بلکه به پاک دامنی و اهل اوصاف پسندیده بودن است زیرا انتخاب همسر در موفقیت خود انسان و نسل انسان اهمیت دارد.

حجت الاسلام حسینی با بیان اینکه سومین محور زندگی موفق تحکیم خانواده و قداست بخشیدن به خانواده و افراد خانواده است، افزود: امام سجاد علیه السلام می‌فرمایند خدایا کاری کن من همانطور که از سلطان مستکبر می‌ترسم از پدر و مادرم حساب ببرم و مانند مادر مهربان به آنها مهربانی کنم.

وی ادامه داد: محور چهارم خانواده از نظر اسلام نگاه توسعه‌ای به خانواده است که اولین عامل آن فرزندآوری و فرزند پروری است و محور پنجم هم تعالی خانواده است که انسان برای خانواده طراحی داشته باشد تا به سمت خدا حرکت کنیم؛ یکی از ویژگی‌های نابی که به برکت حضرت زهرا سلام الله علیها به مؤمنین آموزش داده شد شجاعت است که مؤمن بتواند خانواده شجاع داشته باشد.

استاد حوزه علمیه گفت: اگر در جامعه، جوانان شجاع نداشته باشیم نسبت به دشمن دفاع خود را از دست می‌دهیم و دفاع از جسم و روح انسان و جامعه ما آسیب می‌بیند؛ شجاعت جسمی قدرت دفاع در برابر دشمن جسمی است و شجاعت بزرگ‌تر مقابله با هوای نفس است که از آن به جهاد اکبر تعبیر شده و مرحله دیگر شجاعت عقلانیت در شجاعت است که انسان بر اساس جنود عقل شجاعت به خرج دهد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha